Kaisa (os.Partanen) & Kimmo Pakkanen


Olemme Kaisa ja Kimmo Pakkanen itäisestä Suomesta, Kontiolahdelta. Harrastamamme rodut ovat englanninsetterit ja jämtlanninpystykorvat. Kasvatamme jämtlanninpystykorvia kennelnimellä Pakkalan ja englanninsetterimme tunnistaa kennelnimestä Cenhamn. Olemme kasvattaneet myös kolme plottipentuetta, mutta nykyään emme rotua enää harrasta.

Meillä molemmilla on pitkä tausta koirien parissa. Kaisalla on ollut labradorinnoutajia 1980-luvulta asti ja Kimmo puolestaan on harrastanut hirvi- ja karhukoiria samoilta ajoilta. Englanninsettereiden pariin Kaisa ajautui vuonna 1995 ja on omistanut niitä siitä asti. Tunnetuin setterimme lienee Kanadasta v. 2002 tuotu uros Ruudo (Marron's Aragorn at Cenhamn), joka vaikuttaa monen menestyksekkään setterin sukutaulussa ympäri maailman. Tällä hetkellä taloudessamme vaikuttaa kaksi englanninsetteriä, vanha uros Jason sekä jalostusnarttuna sekä lintukoirana oma kasvattimme Gada. Kaisa tunnetaan myös sukunimellä Partanen, muutos sukunimelle Pakkanen tuli avioitumisemme myötä vuonna 2010. Lapsia meillä on kaksi; vuonna 2010 syntynyt poika ja vuonna 2014 syntynyt tyttö.

Hirvikoirista kotonamme asustavat jämttinartut Jada, Halla sekä Jade ja Mimmi. Jada on perheemme grand old lady, joka on niittänyt mainetta niin kokeissa kuin näyttelyissä. Halla on nuori, jo juniorimestaruuskokeissakin mainetta niittänyt jämttineiti. Jade ja Mimmi ovat myös nuoria käyttövalion arvon saaneita ja näyttelyissäkin menestystä niittäneitä hirvikoiria.

Harrastamme koiriemme kanssa pääsääntöisesti metsästystä, mutta näyttelyissäkin käymme aina silloin tällöin. Kokeissa meitä näkee myös, Kimmolla koekäyntejä on kertynyt vuosien saatossa satoja, Kaisa puolestaan aloitti koekäynnit vuonna 2009 ja on toiminut sen jälkeen hirvikokeitten tuomarina, koetoimitsijana ja maasto-oppaana. Kimmo toimii kokeissa niin koiranohjaajana, tuomarina, oppaana kuin myös ylituomarina; hirvikokeiden, hirvenjäljestys- ja karhunhaukun taipumuskokeiden ylituomarina vuodesta 2003 ja VAHI-kokeiden vuodesta 2007 asti.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme :)